მსუბუქი, გემრიელი და ყველაზე საახალწლო დესერტი - მანდარინის პანა-კოტა
დრო 1წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • პანა-კოტასთვის:
  • ნაღები 20-33% - 200 მლ
  • ნატურალური იოგურტი - 200 მლ
  • მანდარინის წვენი - 200 მლ
  • შაქარი - 150 გ (მეტი ან ნაკლები თქვენი გემოვნებით)
  • ვანილის შაქარი - 1 შეკვრა
  • ჟელატინი - სწრაფად ხსნადი, 10 გ
  • ჟელესთვის:
  • მანდარინი - რბილობი, 0,5 ჭიქა
  • მანდარინის წვენი - 150 მლ
  • შაქარი - 2-3 ს/კ
  • ჟელატინი - 1 ჩ/კ

მომზადების წესები
მომზადება:
ჟელატინი დაალბეთ 3 ს/კ ცივ წყალში, ჟელესთვის კი ცალკე - 2-3 ს/კ წყალში 10-10 წუთით.
ნაღები და იოგურტი ათქვიფეთ ერთად, დ აუმატეთ მანდარინის წვენი, შაქარი და ვანილის შაქარი.
დადგით ცეცხლზე და შეათბეთ შაქრის გადნობამდე (არ მიიყვანოთ ადუღებამდე), გადმოდგით ცეცხლიდან, დაუმატეთ ჟელატინი (პანა-კოტასთვის) და კარგად აურიეთ.
გაწურეთ და ჩამოასხით ფორმებში ან ბოკლებში.
მოათავსეთ მაცივარში მასის გამაგრებამდე, დაახლოებით 1 საათით.
მანდარინის წვენს შეურიეთ შაქარი, დადგით ცეცხლე და ურიეთ, სანამ შაქარი არ გადნება.
გადმოდგით ცეცხლიდან და დაუმატეთ ჟელატინი. კარგად აურიეთ და გააგრილეთ.
მაცივრიდან გამოიღეთ გაცივებული პანა-კოტა, ზემოდან მოაწყვეთ მანდარინის რბილობები, დაასხით ჟელე და კვლავ შედგით მაცივარში გამაგრებამდე.
გემრიელად მიირთვით

ტეგები:
დესერტი მანდარინი პანა-კოტა ნანახია: 2107