მომზადებაფარფალე მოვხარშოთ მდუღარე მარილიან წყალში მომზადებამდე და გადავწუროთ. სოკო 1წუთის განმავლობაში მოვშუშოთ ზეთში. 1 ს.კ. კარაქში მოვუშოთ ნიორი და ხახვი, სანამ გამჭვირვალე გახდება. დავაყაროთ ფქვილი და ფერს რომ შეიცვლის, დავასხათ რძე. მასას ვურიოთ 5 წთ. სანამ ერთგვაროვანი გახდება. დავუმატოთ ლიმონის წვენი, მარილი, პილპილი და ნახევარი ყველი. ღრმა საცხობ ფორმას წავუსვათ კარაქი და შიგ მონაცვლეობით ჩავაწყოთ ფარფალე, სოკო და მწვანე ბარდა. ზემოდან მოვაყაროთ ყველი, მოვასხათ სოუსი და ზედ დავაწყოთ ლიმონის ნაჭრები. გამოვაცხოთ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20-25 წუთის განმავლობაში, სანამ ზემოდან გაოქროსფრდება.ჟურნალი "გემრიელი" (ნოემბრის ნომერი)