ორაგულის პროფიტროლები - საუკეთესო წასახემსებელი გურმანებისთვის
დრო 1წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

სწორად შერჩეული ხემსი კი არ მატებს კალორიებს, არამედ პირიქით - ამცირებს, რადგან ამ შემთხვევაში არ მიირთმევ ბევრ ძირითად კერძს. მთავარია, წასახემსებელი იყოს ნოყიერი და სასარგებლო, როგორც ეს პროფიტროლები.
 

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 100 გ
  • წყალი - 180 მლ
  • რაფინირებული ზეთი - 2 ს/კ
  • მწიკვი მარილი
  • კვერცხი - 2 ცალი
  • ხაჭო - 150 გ
  • შებოლილი ან დამარილებული ორაგული - 80 გ
  • ხიზილალა დეკორისთვის - წითელი, 20 გ
  • დაჭრილი ოხრახუში - 1 ს/კ

მომზადების წესები

მომზადება:
სქელძირიან ქვაბში ჩაასხით წყალი და ზეთი, დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. დაუმატეთ თანდათანობით ფქვილი და ენერგიულად ურიეთ. შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან და ოდნავ შეაგრილეთ.
მიქსერით შეათქვიფეთ კვერცხი.
ცომისგან გააკეთეთ 5-5 სმ-იანი ბურთები. მოათავსეთ პერგამენტდაფენილ ლითონის ფირფიტაზე და აცხვეთ 200 გრადუსზე დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში.
შემდეგ დაუკელით სიმხურვალეს 180 გრადუსზამდე და გააგრძელეთ ცხობა კიდევ 40 წუთი.
ორაგილი დაჭერით პატარა ნაჭრებად. შეურიეთ ხაჭო ბლენდერის მეშვეობით, თქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. დაუმატეთ მწვანილი.
მზა ფუნთუშები-პროფიტროლები ფრთხილად გაჭერით შუაზე. მოათავსეთ ერთ ნახევარში ხაჭოსა და ორაგულის გულსართი, დაადეთ ცოტაოდენი ხიზილილალა და დააფარეთ ცომის მეორე ნახევარი. პროფიტროლები მზად არის. ულამაზესი წასახემსებლით თამამად შეგიძლიათ გააფორმოთ საახალწლო სუფრა.

 

ტეგები:
ორაგული ნანახია: 2728