მომზადება:ქვაბში ჩაასხით წყალი, დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. დაუმატეთ მარილი, შავი პილპილი მარცვლები და დაფნის ფოთლები. ადუღეთ 3 წუთის განმავლობაში.მოათავსეთ სალა დიდ ჯამში ან ქვაბში, დაასხით ცხელი მარილწყალი, დააფარრეთ თეში და რაიმე სიმძიმე (წყლით სავსე ბოთლი ან ქილა).მარილსყალმა უნდა დაფაროს სალა.გააჩერეთ სალა მარილწყალში 3 დღე ოთახის ტემპერატურაზე.3 დღეში ამოიღეთ მარილწყლიდან და წაუსვით დაჭყლეტილი ნიორი.გემრიელად მიირთვით!