მომზადება:ზეთი გააცხელეთ ქვაბში, ჩაყარეთ ბრინჯი და კარგად მოურიეთ.დაასხით ბრინჯს ადუღებული წყალი, ისე, რომ 2 სმ-ით დაფაროს ბრინჯი. მოაყარეთ მარილი გემოვნებით და დადგით დაბალ ცეცხლზე წყლის ბოლომდე ამოშრობამდე.ნივრის კბილები გაჭერით შუაზე, დაუმატეთ ბრინჯს, დაასხით 100 მლ წყალი და დააფარეთ თავსახური.ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე 7-10 წუთი.გაახურეთ ტაფა, დაასხით ზეთი და მოხრაკეთ მასში გახეხილი სტაფილო, დაუმატეთ დაჭრილი ქათმის ფილე. ხრაკეთ 10 წუთის განმავლობაში, თან ურიეთ. შემდეგ დააფარეთ თავსახური და თუშეთ კიდევ 5 წუთი.ბრინჯი გადაიტანეთ ჯამში და დაუმატეთ მოხრაკული ქათმის ფილე და სტაფილო, დაუმატეთ ძირა და კარგად ამოურიეთ.გემრიელად მიირთვით!