"ტყუილი" ბორშჩის მომზადების საიდუმლოებები - ხორცის მოყვარულებსაც კი ძალიან მოეწონებათ!
დრო 1წთ
ულუფა 5
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კომბოსტო - 120 გ
  • სტაფილო - 1 ცალი
  • ჭარხალი - 1 ცალი
  • კარტოფილი - 2-3 ცალი
  • თეთრი ხახვი - 1 თავი
  • თეთრი ხახვი - 1 თავი
  • პრასი - 2 ღერი
  • ქამა სოკო - 300 გ
  • ნიახურისა და ოხრახუშის ძირები - 100-100 გ
  • შაქარი - 1 ჩ/კ
  • შავი პილპილის მარცვლები - 4 ცალი
  • ძმარი - 3 %-იანი 1 ს/კ
  • ზეთი - 1-2 ს/კ
  • მარილი - გემოვნებით

მომზადების წესები
მომზადების წესი:
მოხარშეთ 30 წუთის განმავლობაში ოხრახუშისა და ნიახურის ძირები წყალში, გადაწურეთ და ნაყენში ჩაყარეთ სოკო და შავი პილპილის მარცვლები, დადგით დაბალ ცეცხლზე და ხარშეთ.
პომიდორი მოხრაკეთ ტაფაში 15 წუთის განმავლობაში და დაუმატეთ სოკოს.
დაჭერით პრასი და ხახვი. კარტოფილი დაჭერით პატარა კუბიკებად.  გახეხეთ სტაფილო და ჭარხალი. მოთუშეთ დაჭრილი ბოსტნეული ზეთში.
შემდეგ დაუმატეთ ბულიონს.
დაჭერით წვრილად კომბოსტო და დაუმატეთ ძირითად მასას.
ხარშეთ, სანამ კომბოსტო და სხვა ინგრედიენტები ბოლომდე არ მოიხარშება.
ცეცხლიდან გადმოდგმის წინ დაუმატეთ ძმარი, მარილი და შაქარი.
სუფრასთან მიიტანეთ ცხიმიან არაჟანთან ერთად.
გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
წვნიანი ბოსტნეული ბორშჩი ნანახია: 6213