მომზადება: კვერცხის გული და ცილა გააცალკევეთ, ცილა მოათვსეთ მაცივარში, მოგვიანებით დაგჭირდებათ. დიდ ჯამში ერთმანეთში აურიეთ რძის მესამედი, საფუარი, შაქარი, გამდნარი კარაქი და კვერცხის გული. ათქვიფეთ ხელის ზამბარით. ჩაუმატეთ დარჩენილი რძე და კვლავ ათქვიფეთ. დაუმატეთ ნელ-ნელა ფქვილი და მარილი და კარგად ურიეთ, რომ ფქვილი ბოლომდე გაიხსნას. დაუმატეთ ცომს ზეთი. ცალკე ათქვიფეთ ცილა და შეურიეთ ცომს, ყველაფერი კარგად აურიეთ. მიიღებთ ჰაეროვან მასას. სანამ პირველ ბლინს დაასხამთ, ტაფას წაუსვით ზეთი. აცხვეთ ბლინები საშუალო ცეცხლზე ორივე მხრიდან. გემრიელად მიირთვით!