მომზადება:გარეცხეთ ვაშლი, ამოაჭერით გულები (შეგიძლიათ, არ გაფცქვნათ).დაჭერით ვაშლი თხელ ნაჭრებად.გამოსაცხობ ფორმას მოაყარეთ მანი ან საფანელი, რათა ნამცხვარი არ მიეკროს.გაანაწილეთ თანაბრად და მჭირდრო ვაშლი.დიდ ჯამში არუეით შაქარი, მარილი, ფორთოხლის წვენი, ძმარი და ზეთი.ათქვიფეთ მასა შაქრის ბოლომდე გადნობამდე.დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი და აურიეთ ერთაგვაროვანი ცომის მიღებამდე. უნდა მიიღოთ სქელი არაჟნის კონსისტენცია.ცალკე ჭიქაში სოდა გახსენით წყალში და დაუმატეთ ცომს, კვლავ კარგად ათქვიფეთ.დაასხით ვაშლს მიღებული ცომი, მოასწორეთ ზედაპირი სპეციალური ნიჩბით.აცხვეთ წინასწარ 190 გრადუსზე გახურებულ თუმელში, სანამ ბისკვიტი არ გამოშრება.მზაობა შამოწმეთ ხის ჩხირით.გამომგხვარი შარლოტკა გააჩერეთ ფორმაშივე ერთი საათით.როცა ღვეზელი გაგრილდება, გადმოაბრუნეთ ფორმა და გადმოიღეთ ღვეზელი.მოაყარეთ შაქრის პუდრა.