მომზადება:გამოავლეთ ქოთნებში მდუღარე წყალი. ჩასხით ბულიონი. დაჭერით კარტოფილი მრგვალ, თხელ ნაჭრებად.ქათმის ფილეც დაჭერით საშუალო ზომის კუბიკებად.სტაფილო დაჭერით მრგვალ ნაჭრებად.მოხრაკეთ პრასი სტაფილოსთან ერთად.პომიდორი გაჭერით 4-ად, შავი ქლიავი ჩირი - 2-ად, მწვანილი - წვრილად. ნიორი დაჭყლიტეთ.მოათავსეთ ყველა ინგრედიენტი ქოთანში: ჯერ კარტოფილი, შემდეგ ხორცი, პრასი და სტაფილო, პომიდორი და ნიორი, შავი ქლიავი და მწვანილი.სულ ზემოდან დაადეთ კარტოფილის რამდენიმე ნაჭერი და მოაყარეთ სანელებლები.დააფარეთ ქოთანს თავსახური და მოათავსეთ ცივ ღუმელში. მოამზადეთ 1 საათის განმავლობაში 180 გრადუსზე.თითქმის მზა კერძს ამოურიეთ და შედგით კვლავ თბილ (გამორთულ) ღუმელში ნახევარი საათით.