მომზადება:გახეხეთ ყველი მსხვილად.ცომი გაალღვეთ, ოდნავ გააბრტყელეთ ერთ მიმართულებით.ამოჭერით ორი წრე თეფშის ან ქვაბის თვსახურის მეშვეობით.დადეთ პირველი წრე პერგამენტდაფენილ ლითონის ფირფიტაზე.წაუსვით ტომატის სოუსი ან ტომატპასტა.მოაყარეთ ორეგანო და ბაზილიკი (დაახლოებით 1/3 ჩ/კ)მოაყარეთ გახეხილი ყველი და ოდნავ დატკეპნეთ.ზემოდან დაადეთ ცომის მეორე წრე და ოდნავ დააწექით ხელით.ღვეზელის შუაში მოათავსეთ ჭიქა და გააკეთეთ პიცის საჭრელით ჩანაჭრები (იხ.სურათი).უნდა მიიღოთ დაახლოებით 16 "სხივი".თითოეული "სხივი" დაატრიალეთ 4-5 -ჯერ, ბოლოდები შეუწებეთ>წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი.აცხვეთ 200 გრადუსზე დაახლოებით 10-20 წუთის განმავლობაში.მიირთვით ცხელ-ცხელი.