კიში ისპანახით, პამიდვრითა და ლორით
დრო 1წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 200 გ + 1 ს/კ
  • მწიკვი მარილი
  • კვერცხის გული - 1 ცალი
  • ზეთი - 4 ს/კ
  • პომიდორი - დაჭრილი, 750 გ
  • ისპანახი - დაჭრილი, 50 გ
  • გახეხილი ყველი - მაგ. სულუგუნი, 250 გ
  • ლორი - დაჭრილი, 100 გ
  • ხახვი - 1 თავი
  • ნაღები - 1 ს/კ
  • ნიორი - 1 კბილი
  • თბილი წყალი - 100 მლ

მომზადების წესები
მომზადება
200 გ ფქვილით, თბილი წყლით, მარილით, კვერცხის გულით და 3 ს.კ. ზეთით მოვზილოთ ცომი, დავაფაროთ ხელსაწმედი და 30 წთ გავაჩეროთ.
ხახვი და ნიორი წვრილად დავჭრათ. ცომი გავაბრტყელოთ და მოვათავსოთ ზეთწასმულ 28 სმ
დიამეტრის ფორმაში, ამოვუყვანოთ გვერდებიც. მომზადებული ბოსტნეული, ყველი, ლორი,
ნაღები, 1 ს.კ. ფქვილი კარგად ავურიოთ და მომზადებულ ფორმაში მოვათავსოთ. გამოვაცხოთ
180 გრადუსზე 45 წუთით.

ჟურნალი "გემრიელია" (მარტის ნომერი)
ტეგები:
ღვეზელი კიში ნანახია: 744