მომზადება:თავდაპირველად მოამზადეთ აჯაფსანდალი: ბადრიჯანი და ტკბილი წიწაკა დაჭერით მსხვილ კუბიკებად და შეწვით ზეთში. ხახვი და პომიდორი დაჭერით წვრილად და მოხრაკეთ ცალკე ტაფაში. შეურიეთ ორივე მოხრაკული მასა, დაუმატეთ ტომატპასტა და თუშეთ 5 წუთი.ბოლოს დაუმატეთ მწვანილი, აჯიკა და ნიორი. თუშეთ კიდევ 5-10 წუთი დაბალ ცეცხლზე.ახლა შეუდექით ჭვიშტარის მომზადებას: სიმინდის ფქვილში დაუმატეთ კვერცხი, არაჟანი, გახეხილი ყველის ნარევი, მანის ბურღული და გამაფხვიერებელი. ყველაფერი ერთად კარგად აურიეთ, მიეცით 3-4 სმ სისქის ფორმები და შეწვით ზეთში ორივე მხრიდან.პატარა ლითონის ფირფიტაზე მოათავსეთ ჭვიშტარები, ზემოდან გაანაწილეთ აჯაფსანდალი, მოაყარეთ გახეხილი ყველი და მოათავსეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 7-10 წუთით.სუფრასთან მიტანის წინ მორთეთ სასურველი დაჭრილი მწვანილით.გემრიელად მიირთვით!