კალცონე ყაბაყით, ლიმონით ფარშირებული ზეთისხილით და მოცარელათი
დრო 1წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 500 გ
  • მშრალი საფუარი - 1 ჩ/კ
  • ზეითუნის ზეთი - 2 ს/კ ცომში, 2 ს/კ გულსართში
  • თბილი წყალი - 200 მლ
  • მარილი - გემოვნებით
  • მოცარელა - 4 ბურთი
  • ყაბაყი - 1/2 ცალი
  • ზეთისხილი - ლიმონით ფარშრებული, 1/2 ქილა
  • ხმელი ორეგანო - 1 ჩ/კ
  • კვერცხის გული - 1 ცალი

მომზადების წესები
მომზადება:
გაცერით ფქვილი ჯამში, დაუმატეთ საფუარი, მარილი. ჩაასხით ზეითუნის ზეთი, წყალი და მოზილეთ ელასტიკური, ერთგვაროვანი ცომი.
მოათავსეთ ცომი ჯამში, გადააფარეთ ჩაის ტილო და გააჩერეთ 30 წუთი თბილ ადგილას.
ყაბაყი გარეცხეთ, გააშრეთ და დაჭერით ჩხირებად.
ზეითუნის ზეთში შეწვით ყაბაყი, დაუმატეთ მარილი, ორეგანო და აურიეთ. გააცივეთ.
მოცარელა და ზეთისხილი დაჭერით წრეებად.
ამოსული ცომი გაყავით 6 თანაბარ ნაწილად და გააბრტყელეთ დაახლოებით 15 სმ დიამეტრის წრეებად.
ნაწილ გაბრტყელებულ ცომზე გაანაწილეთ ყაბაყი, ზემოდან ზეთისხილი, შემდეგ კი მოცარელა. დააფარეთ ცომის თავისუფალი ნაწილი და შეუწებეთ კიდეები. მოათავსეთ ღვეზელი ცხიმწასმულ ფირფიტაზე და გააჩერეთ 10 წუთი.
შემდეგ წაუსვით კვერცხის გული და აცხვეთ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20-25 წუთის განმავლობაში. სანამ ზედაპირი არ მოებრაწება.
გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ღვეზელი ყაბაყი მოცარელა ნანახია: 400