კალმარები ყველის კალათში
დრო 30წთ
ულუფა 5
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

პატარა ეშმაკობას შეუძლია თქვენი საფირმო სალათა ძვირფასი რესტორნის შედევრად აქციოს, თუ მას თეფშის ნაცვლად ყველის კალათით მიიტანთ სუფრაზე. ყველის კალათის მომზადება იმაზე ადვილია, ვიდრე ერთი შეხედვით ჩანს.

 

 


 

ინგრედიენტები

  • კალმარები - 400 გ
  • კვერცხი - 2 ცალი
  • კარაქი - 2 ს/კ
  • მარილი - გემოვნებით
  • კიტრი - 3 ცალი
  • ყველი (მაგარი სახეობის) - 300 გ
  • მაიონეზი - გემოვნებით

მომზადების წესები

თავდაპირველად გააკეთეთ ყველის კალათა. მსხვილ სახეხზე გახეხეთ ყველი, დააფინეთ საცხობ ფირფიტაზე და მიეცით 10-15 სმ დიამეტრის წრის ფორმა.

გაახურეთ ღუმელი 160 გრადუსზე და დაადნეთ ყველი.

დააცადეთ გაგრილება. თბილი ყველის ფირფიტა დააფარეთ ამობრუნებულ ჭიქას და მიეცით ლარნაკის ფორმა. შედგით მაცივარში.

გაასუფთავეთ კალმარები, გარეცხეთ, მოხარშეთ 3 წთ-ის განმავლობაში. დაჭერით.

მოხარშეთ კვერცხი და დაჭერით. ასევე დაჭერით კიტრიც.

შეურიეთ ინგრედიენტები ერთმანეთს, უქენით მარილი და მაიონეზი. სალათა ყველის კალათზე გადაიტანეთ.

გემრიელად მიირთვით!

 

ტეგები:
ნანახია: 2560