ბოსტნეული გავარჩიოთ. კარტოფილი გავფცქვნათ და შუა-შუა გავჭრათ. წიწაკები მსხვილად დავჭრათ, სტაფილო – მსხვილ ღერებად. პამიდორი გავჭრათ ოთხად. კარტოფილის გარდა ყველა ბოსტნეული მოვათავსოთ ფოლგაზე, მოვაყაროთ მარილი, ქონდარი, მოვასხათ ზეთი და გავახვიოთ ფოლგაში. გამოვაცხოთ 20-30 წუთით 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. კარტოფილი ზეთში შევწვათ, მოვაყაროთ მარილი. ბოსტნეული შემწვარ ქათმის ხორცთან ერთად მივირთვათ. ჟურნალი "გემრიელია" (აპრილის ნომერი)