ათქვიფეთ დარბილებული კარაქი, დაუმატეთ 2 ს/კ ნეკერჩლის სიროფი და კვერცხი, გააგრძელეთ თქვეფა. შემდეგ დაუმატეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი და წვრილად გახეხილი ლიმონის ცედრა. ასევე დარჩენილი სიროფი. მოზილეთ გლუვი, ელასტიკური ცომი, გადაიტანეთ კექსისთვის განკუთვნის სწორკუთხა ფორმაში და აცხვეთ წინასწარ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 30-35 წუთი. ამასობაში მოამზადეთ კრემი: ათქვიფეთ კვერცხი და გადაიტანეთ პატარა ქვაბში, დაუმატეთ ლიმონის წვენი, სიმინდის სახამებელი და დარჩენილი ნეკერჩხლის სიროფი. ყველაფერი კარგად აურიეთ, დადგით საშუალო ცეცხლზე და ისე, რომ არ შეწყვიტოთ მორევა, ხარშეთ კრემი გასქელებამდე. გამომცხვარ და გაცივებულ კექსს თანაბრად გადაუსვით კრემი და სურვილისამებრ, მორთეთ ლიმონის ნაჭრებით. გემრიელად მიირთვით!