ავიღოთ საშუალო ზომის ქვაბი და ჩავყაროთ შიგნით პატარა კუბებად დაჭრილი ბოსტნეული: 2 მწვანე ბულგარული; 4-5 საშუალო თავი ხახვი; 1 კბ. ნიორი; ჩვეულებრივი ან ყვავილოვანი კომბოსტო, რომელსაც ასევე კუბებად დაჭრით (უფრო გემრიელი გამოდის ბროკოლით, ოღონდ დიდხანს ნუ მოხარშავთ. ბროკოლი ქვაბის გამორთვამდე 5-7 წუთით ადრე ჩაყარეთ); 1 პატარა პომიდორი (ჩაის კოვზით ტომატ-პასტაც შეგიძლიათ); თითო ძირი მწვანილი (ქინძი, ოხრახუში, თითო ღერი ნიახურიც ჩაახარშეთ); 2 ცალი ბოსტნეულის კუბი ("გალინა ბლანკა"); მარილი, წიწაკა, პილპილი - გემოვნებით. დაასხით 2 ლიტრი წყალი და მოხარშეთ. სუპი უცხიმოდ უნდა მიირთვათ იმდენჯერ, რამდენჯერაც მოგშივდებათ. მრავალფეროვნებისთვის შეგიძლიათ ჩვეულებრივი კომბოსტო ჩაანაცვლოთ ყვავილოვანით, ან ბროკოლით. სასურველია, რაციონიდან ამოიღოთ ტკბილეული და თეთრი პური.