ნიგვზიანი რულეტი
დრო 90წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კარაქი - 250 გ
  • მაწონი - 1 ჭიქა
  • შაქარი - 1,5 ჭიქა
  • კვერცხი - 4
  • ფქვილი - 4-5 ჭიქა
  • სოდა - 2/3 ჩ/კ
გულსართი:
  • გატარებული ნიგოზი - 2 ჭიქა
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • დაფქული მიხაკი, დარიჩინი, ილი - 1 ჩ/კ

მომზადების წესები

გავთქვიფოთ შაქარი და კარაქი, დავუმატოთ კვერცხი, მაწონში გახსნილი სოდა და შევაზილოთ იმდენი ფქვილი, რომ მივიღოთ რბილი, ელასტიკური ცომი. გავყოთ 4 ნაწილად. თითოეული ნაწილი გავაბრტყელოთ 0.5 სმ-ზე მართკუთხედის ფორმით. გულსართის ინგრედიენტები ავურიოთ, მოვათავსოთ ცომზე და გადავახვიოთ, წავუსვათ გათქვეფილი კვერცხი და 180-ზე გამოვაცხოთ.

ჟურნალ "გემრიელიას" რეცეპტი (აპრილის ნომერი)

ტეგები:
ნამცხვარი ნიგოზი რულეტი ნანახია: 1237