გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. გაახურეთ ღრმა ტაფაში ზეითუნის ზეთი. გარეცხეთ და შეამშრალეთ ქათმის ბარკლები, მოაყარეთ მარილი და შეწვით 30 წუთის განმავლობაში. შეწვით სოკოც იგივე ტაფაში, დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი, ტარხუნა და თუშეთ სოკოს ბოლომდე მომზადებამდე. დაუმატეთ ბულიონი და თეთრი ღვინო, აუწიეთ ცეცზლს მაქსიმუმამდე, დაუმატეთ მარილი და პილპილი, ნაღები, შემდეგ დაუკელით ცეცხლს და თუშეთ 3-5 წუთის განმავლობაში. გადაიტანეთ სოკოს სოუსი ლანგარზე, ზემოდან დაალაგეთ შემწვარი ქათმის ბარკლები, მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი და გემრიელად მიირთვით!