შინ მომზადებული ბალზამიკოს ძმარი ალუბლისგან
დრო 15წთ
ულუფა 1
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ალუბალი, გაყინული ან ცოცხალი - 2 ჭიქა
  • ვაშლის ძმარი - 500 მლ
  • დარიჩინი - 0,5 ჩ/კ
  • ლიმონი - 1 ცალი
  • შაქარი - 1 ს/კ

მომზადების წესები

გამოკურკული ალუბალი მოათავსეთ ღრმა ქვაბში, კარგად დაჭყლიტეთ ხელით და დადგით ცეცხლზე. უკვე შემთბარ მასას დაუმატეთ შაქარი, დარიჩინი, ერთი ლიმონის ცედრა. ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე მასა ადუღებიდან 15-20 წუთი.

სანამ ალუბალი ცეცხლზეა, გაასტერილეთ ქილა, რომელსაც ხრახნიანი თავსახური აქვს ან ბოთლი.

მზა სოუსი გადმოდგით ცეცხლიდან, დაუმატეთ ძმარი, გადაიტანეთ გასტერილებული ჭურჭელში, დააფარეთ თავსახური, ასე გააცივეთ, შემდეგ კი შედგით მაცივარში 3 დღით.

3 დღის შემდეგ გადაწურეთ მარლის მეშვეობით ბალზამიკო,ჩენჩოები და ნალექი გადაყარეთ, სითხე კი კვლავ ჩაასხით ჭურჭელში და შედგით მაცივარში.

შეგიძლიათ ძმარი უკვე გამოიყენოთ, თუმცა იდეალურ გემოს და ბლანტ კონსისტენციას, ის 3 თვის შემდეგ მიიღებს.

 

ტეგები:
ძმარი ალუბალი ბალზამიკო ნანახია: 919