ცხვრის ხორცი პიტნის სოუსით
დრო 180წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ცხვრის ხორცი - 1,5 კგ
  • როზმარინი - 4 ტოტი, დაფქული
  • საქონლის ხორცის ბულიონი - 400 მლ
  • მარილი და პილპილი - გემოვნებით
  • ზეთი - შესაწვავად
მარინადი:
  • წყალი - 250 მლ
  • პიტნა - 1,5 კონა
  • თეთრი ღვინის ძმარი - 125 მლ
  • მზესუმზირის ზეთი - 50 მლ
  • შაქარი
  • მარილი
  • პილპილი

მომზადების წესები

მარინადისთვის განკუთვნილი წყალი ავადუღოთ, დავუმატოთ შაქარი, მარილი, ძმარი, პიტნის ფოთლები და 2 სთ თავდახურული გავაჩეროთ, შემდეგ დავუმატოთ ზეთი. ამასობაში, ცხვრის ხორცს მოვაყაროთ მარილი, პილპილი, როზმარინი და მაღალ ცეცხლზე
ყველა მხრიდან ზეთში შევბრაწოთ, შემდეგ დავასხათ ბულიონი და 2 საათით 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში შევდგათ.
ხორცი დავჭრათ და ცოტა ხანს თავდახურული გავაჩეროთ ოთახის ტემპერატურაზე, შემდეგ მოვასხათ შემთბარი პიტნის სოუსი და მივიტანოთ სუფრაზე.

ჟურნალი "გემრიელია" (აპრილის ნომერი)

ტეგები:
სოუსი ცხვრის ხორცი პიტნა ნანახია: 640