ლაზანია ბოლონეზე
დრო 90წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

გულსართი:
  • იმერული ყველი - 200 გ
  • პარმეზანი - 70 გ
  • ლაზანიას ფირფიტები - 200 გ
ბოლონეზე
  • საქონლის ხორცის ფარში - 500 გ
  • ტომატპასტა - 1 ს/კ
  • ხახვი - 100 გრ (1 თავი)
  • სტაფილო - 100 გრ(1 ცალი)
  • ნიორი
  • პომიდორი - 500 გრ (2 ცალი)
  • დაფნის ფოთოლი
  • მარილი
ბეშამელის სოუსი:
  • ნაღები - 300 მლ
  • გადადუღებული წყალი - 250 მლ
  • კარაქი - 50 გ
  • ფქვილი - 1 ს/კ
  • მუსკატის კაკალი (ჯავზი) - დაფქული
  • შავი პილპილი

მომზადების წესები

მოვშუშოთ ფარში წვრილად დაჭრილ ხახვთან ერთად. დავუმატოთ გახეხილი სტაფილო, 2 კბილი ნიორი, ტომატპასტა და მაღალ ცეცხლზე გავაჩეროთ 2-3 წთ. შემდეგ დავუმატოთ გახეხილი 2 პამიდორი და სანელებლები, დაბალ ცეცხლზე ვხარშოთ გასქელებამდე.
ხახვი მოვთუშოთ 50 გ კარაქთან ერთად, დავუმატოთ ფქვილი, წყალი და ვურიოთ რომ გაიხსნას. დავუმატოთ 300 მლ ნაღები და წამოვადუღოთ. ბოლოს დავუმატოთ სანელებლები. ლაზანიას ფირფიტები მდუღარე წყალში გავაჩეროთ 1 წთ. შემდეგ ამოვწუროთ და გავშალოთ. საცხობ ყალიბში დავასხათ ბოლონეზე, შემდეგ ერთმანეთის მონაცვლეობით: ფირფიტები, სოუსი, გახეხილი ყველი და ბოლონეზე. ბოლოს დავახეხოთ ყველი, გადავაკრათ საცხობი ფოლგა და შევდგათ 200 გრადუსზე 35-40 წთ.

 

ჟურნალი "გემრიელია" (აპრილის ნომერი)