მაკარონი ღვინოში მოშუშული ფარშით
დრო 25წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • პასტა (მაკარონი) - ნებისმიერი სახის, 300 გ
  • ხორცის ფარში - 400 გ
  • ხახვი - 4 თავი
  • ნიორი - 3 კბილი
  • წითელი ღვინო - 0,5 ჭიქა
  • ტომატპასტა - 1 ს/კ
  • ოხრახუში - 1 პატარა კონა
  • მწიკვი შაქარი
  • ზეთი ან კარაქი - მოსაშუშად
  • მარილი და პილპილი - გემოვნებით

მომზადების წესები

ხახვი წვრილად დავჭრათ, დავაყაროთ შაქარი და ცხიმში მსუბუქად მოვშუშოთ 1-2 წუთის განმავლობაში. დავუმატოთ ფარში და 1-2 წუთში დავასხათ ღვინო. როცა ადუღდება, შევურიოთ ტომატპასტა, მარილი, პილპილი და მოვაწუროთ ცოტა ლიმონის წვენი. მზა ფარშს დავაყაროთ გახეხილი ნიორი და დაჭრილი ოხრახუში.
პასტა მოვხარშოთ მდუღარე მარილიან წყალში, გადავწუროთ და შევურიოთ ფარში.

ჟურნალი "გემრიელია"

ტეგები:
ფარში ღვინო მაკარონი ნანახია: 1320