მარწყვის მურაბა არყით
დრო 600წთ
ულუფა 3
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მარწყვი - 3 კგ
  • შაქარი - 2 კგ
  • არაყი - 100 მლ
  • ლიმონმჟავა - 1 ჩ/კ

მომზადების წესები

გარეცხეთ და გაარჩიეთ მარწყვი. აიღეთ ღრმა ჯამი და ფენებად მოათავსეთ მასში, მარწყვი, მოასხით არაყი, მოაყარეთ შაქარი. 

მოათავსეთ მთელი ღამით მაცივარში.

მეორე დღეს დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. დაუმატეთ ლიმონმჟავა და გადმოდგით ცეცხლიდან.

3 საათში კვლავ დადგით ცეცხლზე და ერთი წამოადუღეთ, კვლავ გადმოდგით და გააჩერეთ 3 საათი. გაიმეორეთ ეს პროცედურა 3-ჯერ/

ბოლოს ცეცხლზე დადგმისას ადუღეთ 10-15 წუთი. შემდეგ გაანაწილეთ გასტერილებულ ქილებში და მოხუფეთ.

 

ტეგები:
მურაბა მარწყვი არაყი ნანახია: 2357