ცხვრის ბეჭი ბოსტნეულით
დრო 200წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ბულიონი - 300 მლ
  • კამის ბოლქვი - 1
  • სტაფილო - 6-8
  • პამიდორი - 3
  • ნიორი - 1 თავი
  • ქონდარი - 1-2 ტოტი
  • წითელი ხახვი - 2
  • ცხვრის ბეჭი, ძვალგამოცლილი - 1 მთლიანი ნაჭერი
  • დაფნის ფოთოლი
  • მარილი და პილპილი

მომზადების წესები
ღუმელი 120 გრადუსზე გაახურეთ. გაჭერით ბეჭი რამოდენიმე ნაწილად. დაჭერით ხახვი, ნიორი და კანგაცლილი პამიდორი.
ღრმა ქვაბში ან ტაფაში, ცოტა ზეთში დაბრაწეთ ხორცის ნაჭრები. დაამატეთ ხახვი, ნიორი, ქონდარი, დაფნა და პამიდორი. შემდეგ დაასხით ბულიონი, ჩაამატეთ მარილი, პილპილი და შედგით ღუმელში 3 სთ.

ღუმელიდან გამოღებამდე 20 წუთით ადრე, ჩაამატეთ დაჭრილი სტაფილო და კამის ძირი (თუ არ გაქვთ, გამოტოვეთ)