კალმახი ჩავჭრათ და ფრთხილად ამოვაცალოთ ხერხემალი. ეს დელიკატური პროცესია და თუ ვერ ახერხებთ, შეგიძლიათ პირდაპირ შეწვათ. შეწვის წინ თევზს წავუსვათ მარილი და პილპილი. 1 ცალი ბროწეული გავარჩიოთ და გამოვწუროთ წვენი. დავამატოთ დაჭრილი ქინძი ან კამა (ქინძი უფრო უხდება), მარილი, პილპილი. შეგვიძლია შევურიოთ 1 ს.კ გატარებული ნიგოზი და წვრილად დაჭრილი ან გატარებული ხახვი. ცხელ თევზს მოვასხათ ბროწეულის წვენი და ვაცალოთ 10-15 წუთი დამარინადება. მივირთვათ თბილი