სოკო დავარჩიოთ და გავრეცხოთ. თუ ტყეშია მოკრეფილი, ცოტა ხნით დავტოვოთ წყალში და მერე გავრეცხოთ. სოკოებს მოვაცალოთ ქუდები, ჩავყაროთ ცეცხლგამძლე ფორმაში და შევდგათ კარგად გახურებულ ღუმელში. როდესაც სოკო წვენს გაუშვებს, გამოვიღოთ ღუმლიდან და შევურიოთ არაჟანი, მარილი და პილპილი. მარილი ბევრი არ მოგვივიდეს, ვინაიდან, ყველიც მარილიანია და შეიძლება დაამლაშოს კერძი. არაჟანში არეულ სოკოს მოვაყაროთ ყველი და შევდგათ ღუნმელში, სანამ ზემოდან კარგად არ მოიბრაწება.რჩევაშეგვიძლია პირველად სოკო კარგად გახურებულ ტაფაზე დავყაროთ, დავახუროთ სახურავი და წვენს რომ გაუშვებს, მაშინ გადავიტანოთ თიხის ფორმაში.