დიდ თასში ათქვიფეთ კვერცხი შაქართან და მარილთან ერთად. თქვეფის შეუჩერებლად დაამატეთ მდუღარე წყალი. კვერცხი არ აიჭრება, მაგრამ მოცულობაში მოიმატებს.სოდა გავხსნათ კეფირში. შემდეგ წყლიან მასას შევურიოთ, დავამატოთ ფქვილიც. უნდა მივიღოთ თხევადი ცომი. ბოლოს დავამატოთ ზეთი.გაცხელებულ ტაფას მოვუსვათ ზეთი და დავასხათ ცომის თხელი ფენა. ცხვება სწრაფ ცეცხლზე. გულსართი შეურჩიეთ თქვენი გემოვნებით: ხაჭო, არაჟანი, მურაბა, ხილი და ა.შ.