3 სოუსი, რომლის მომზადება უნდა იცოდეს ყველამ, ვისაც უყვარს მაკარონი - იტალიელი შეფ-მზარეულის რეცეპტები - Gemrielia.ge

3 სოუსი, რომლის მომზადება უნდა იცოდეს ყველამ, ვისაც უყვარს მაკარონი - იტალიელი შეფ-მზარეულის რეცეპტები

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


1.კლასიკური ტომატის სოუსი

 


 

ძალიან მარტივი მოსამზადებელია, ნებისმიერი შეძლებს. უბრალოდ მოხრაკეთ ნიორი ზეითუნის ზეთში, შემდეგ დაუმატეთ დაჭრილი პომიდორი, მარილი და პილპილი - სულ ეს არის! ეს გახლავთ კლასიკური სოუსი, რომლის საფუძველზეც მზადდება იტალიური სამზარეულოს ყველა წითელი სოუსი.



2. ყველის სოუსი

 

 


ეს გახლავთ ბეშამელის ტიპის სოუსი, ნაღებით, კარაქით, ფქვილით და 3-4 სახეობის იტალიური ან ამერიკული, მონტასიოს, გრანა პადანოს, ჩედერის ან ლურჯი ყველის სახეობებისგან.
გაადნეთ კარაქი, დაუმატეთ ცოტაოედნი ფქვილი (1:1-ზე შეფარდებით), შემდეგ დაუმატეთ ნაღები. მიიღებთ ხავერდოვან თეთრ სოუსს. შეურიეთ ცხელ მასაში გახეხილი ყველი და ურიეთ, სანამ ყველი მთლიანად არ ჩადნება, - და თქვენი ყველის სოუსი მზად არის.



3. სოუსი პესტო

 

 


ყველა გურმანის ოჯახში უნდა მოიპოვებოდეს სამზარეულოს კომბაინი.
დააბლენდერეთ ბაზილიკი (ან რეჰანი), ყველი გრანა პადანო, ნიგოზი, ნ იორი, ზეითუნის ზეთი, მარილი და პილპილი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.