შეფ-მზარეულის უნიკალური რჩევები - როგორ მოვხარშოთ სწორად და უფრო გემრიელად ფაფები!
მზარეული განსაკუთრებით ყურადღების მიქცევას ბრინჯის ფაფაზე გვირჩევს. აი, როგორ უნდა მოხარშოთ ბრინჯის ფაფა ისე, რომ ის განსაკუთრებულად გემრიელი გამოვიდეს:
ადუღებულ რძეში ჩაყარეთ შაქარი, მარილი და ბრინჯი.
მიიყვანეთ ადუღებამდე და გადმოდგით ცეცხლიდან. დაუმატეთ კარაქი და დააფარეთ თავსახური. 20-30 წუთში ბრინჯი ორთქლში მთლიანად მოიხარშება.
ფაფისთვის ბრინჯი აჯობებს მრგვალი იყოს და შემდეგი პროპორციებით: ერთი ჭიქა მარცვლეული 1 ლ რზეზე.
წიწიბურა იდეალური გამოვა, თუკი მას წინა დღით წყალში დაალბობთ, დილით კი უბრალოდ მიიყვანთ ადუღებამდე.
შვრია აჯობებს მოხარშოთ შემდეგი პროპორციებით - 7-8 კოვზი ფანტელი 1 ლ რძეზე.
ხარშეთ 2-3 წუთი და გადაიტანეთ მაშინვე კერამიკის ჯამში, გადააფარეთ ცელოფანი ან დაახურეთ თავსახური და გააჩერეთ რამდენიმე წუთით.
მანის ბურღული მოხარშეთ შემდეგი პროპორციებით: 4 ს/კ 1 ლ რძეზე. მანის სულ რამდენიმე წუთი დუღილიც ყოფნის მოსახარშად და 20 წუთი გაჩერება თავდახურულ ჭურჭელში, მას შემდეგ, რაც ცეცხლიდან გადმოდგამთ.
ქერის მოხარშვა კი შემდეგნაირად ჯობს: გარეცხეთ ერთი მუჭა ქერი, მოათავსეთ მძიმე, თუჯის ქვაბში, დაასხით წყალი, დაუმატეთ მარილი, კარაქი (ან ზეთი). დააფარეთ თავსახუტი და ხარშეთ ძალიან დაბალ ცეცხლზე რამდენიმე წუთი. შემდეგ გააჩერეთ 1 საათი და მიირთვით! საუკეთესო იქნება, თუკი საღამოს მოხარშავთ და დილამდე შეფუთავთ ადიელაში.