როგორ ვკვებოთ ბავშვი, რომ იმუნიტეტი გავუძლიეროთ - 8 წესი! - Gemrielia.ge

როგორ ვკვებოთ ბავშვი, რომ იმუნიტეტი გავუძლიეროთ - 8 წესი!

1. კვირაში ორჯერ მიეცით ბავშვს 20-30 გრ კაკალი პირველად კაკალი ჯობია 5 წლის ასაკში მისცეთ. ჯერ დღეში ერთი ლებანი გაასინჯეთ და დააკვირდით ორგანიზმის რეაქციას, რომ არ მისცეს ალერგია. მაინც რა სარგებლობა მოაქვს კაკალს იმუნიტეტისთვის? ჯერ ერთი, ყველა სახეობის კაკალი წარმოადგენს გაუჯერებელ ცხიმოვან მჟავას, რომელიც აუცილებელია ბავშვისა თუ მოზარდის ნორმალური ზრდა- განვითარებისთვის. ასევე კაკალი უზრუნველყოფს სისხლძარღვების ელასტიურობას. ასევე მდიდარია ცნობილი ანტიოქსიდანტით - Е ვიტამინით. კაკალი მცენარეული ცილაა, რომელიც თავისი ფასეულობით ახლოსაა ცხოველური წარმოშობის ცილასთან. 2. თაფლი შაქრის მაგივრად რა თქმა უნდა ეს მათთვის, ვისაც ალერგია არ აქვს თაფლზე. თუ ყველაფერი რიგზეა, დაამატეთ ასკილის ნაყენს, ფაფებს, ჩაის. თაფლი მდიდარია მიკროელემენტებით, ფერმენტებითა და ვიტამინებით. გთავაზობთ ერთ ძალიან სასარგებლო რეცეპტს: დაგჭირდებათ: 200 გრ გარგრის ჩირი, 200 გრ ქიშმიში, 200გრ კაკალი, 200 გრ შავი ქლიავი, 3 სუფრის კოვზი თაფლი და 1 ც ლიმონი. ჩირი გარეცხეთ, გადაავლეთ მდუღარე და გააშრეთ. ლიმონი დაჭერით, გამოაცალეთ კურკები. ეს ყველაფერი გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში. მიღებულ მასას დაუმატეთ თაფლი და კარგად აურიეთ. შეინახეთ მაცივარში. მიიღეთ 1 ჩაის კოვზი უზმოზე. 3. სალათებსა და სუპებს დაუმატეთ დაკეპილი 2 კბილი ნიორი ნიორი გამოირჩევა ძლიერი ბაქტერიოციდული თვისებებით. ნიორი შეიცავს სელენს, რომელიც უზრუნველჰყოფს С და Е ვიტამინების გააქტიურებას ორგანიზმში. თავის სასარგებლო თვისებებს თერმული დამუშავების შემდეგაც ინარჩუნებს. სხვადასხვა ვირუსული ეპიდემიის დროს ბავშვის რაციონში მუდმივად დაამატეთ ნიორი. ერთადერთი უსიამოვნო თვისება სუნია, რომელსაც ადვილად შეიძლება გავუმკლავდეთ: ნივრის გამოყენების შემდეგ საკმარისია დაღეჭოთ პიტნის ფურცლები ან ოხრახუშის ღეროები და სუნი უკვალოდ გაქრება. 4. მიირთვით სტაფილო სტაფილო კაროტინის საბადოა, რომელიც ორგანიზმში გარდაიქმნება А ვიტამინად. იგი წმენდს სისხლს, გამოჰყავს ტოქსინები, არეგულირებს ნივთიერებათა ცვლას, ააქტიურებს ყველა ორგანოს მუშაობას. ფიტონციდების მაღალი შემცველობის წყალობით ისევე ეფექტურად მოქმედებს დაავადებულ მიკროფლორაზე, როგორც ხახვი და ნიორი. გამოიყენება სალათებში, განსაკუთრებით სასარგებლოა ვაშლისა და სტაფილოს წვენები. იოლად შეთვისების მიზნით კარგი იქნება, თუ დაუმატებთ - ნაღებს ან არაჟანს (სალათებში). მიუხედავად სასარგებლო თვისებებისა, როგორც ყველაფერში, აქაც საჭიროა ზომიერება. თუ ზედმეტი მოგვივიდა, ღვიძლი ვერ გადაამუშავებს დიდი რაოდენობით კაროტინს და ბავშვს შეიძლება კანი გაუყვითლდეს. განაგრძეთ კითხვა...