დათუნია-მარმელადის მომზადების 12 ორიგინალური რეცეპტი - Gemrielia.ge

დათუნია-მარმელადის მომზადების 12 ორიგინალური რეცეპტი

მარმელადის დათუნია არა მხოლოდ ბავშვებმა, არამედ დიდებმაც შეიძლება მიირთვან გემრიელად. მისი მომზადება სახლის პირობებშიც შეგიძლიათ, ხოლო სპეციალური გემო შეგიძლიათ შემატოთ სხვადასხვა და ზოგჯერ მოულოდნელი დანამატების დახმარებით, რომელთაგან ზოგიერთი ალკოჰოლს შეიცავს და მხოლოდ მოზრდილებისთვის არის განკუთვნილი.

მარმელადის მომზადების ზოგადი წესები:

1.რეცეპტის მიხედვით მოამზადეთ ნარევი და ერთი ნახევარი პატარა თასში (ქვაბში) გადაიტანეთ. დაბალ ცეცხლზე დადგით და მუდმივად აურიეთ, ნარევი ოდნავ ადუღებამდე მიიყვანეთ.

 

2. მეორე ნახევარს 21 გრ ჟელატინი დაუმატეთ და კარგად აურიეთ. ყურადღება მიაქციეთ: რეცეპტის მიუხედავად, მხოლოდ 21 გრ ჟელატინი უნდა დაამატოთ (რეცეპტში ის მითითებული არაა).

 

3. ორივე ნარევი ერთმანეთს შეურიეთ და როგორც საჭიროა აურიეთ, სანამ მთლიანად ჟელატინისკონსისტენციას არ მიიღებს.

 

4. მიღებული მასა დათუნიას ფორმებში გადაანაწილეთ.

 

5. ფორმები მაცივარში მინიმუმ 2 საათით შედგით, სანამ მარმელადი არ გამაგრდება.

 

6. ყველა მითითებული რეცეპტის მიხედვით, რაოდენობრივად დაახლოებით 100 ცალი მარმელადის დათუნია გამოვა.

 

განაგრძეთ კითხვა