11 მიზეზი, თუ რატომ უნდა ჭამოთ ბროკოლი ხშირად

ბევრს ეს კომბოსტო არ უყვარს. ბავშვები ცხვირს იბზუებენ, უფროსებმა კი არ იციან, რა არის მასში ისეთი განსაკუთრებული... საიდუმლო კი იმაშია, რომ ბროკოლის მომზადება და მისი დადებითი თვისებები უმრავლესობამ არ იცის.
მისი მოხარშვა ჩაშლამდე არ არის სწორი. თუ სალათის მომზადება გსურთ, ბროკოლი ადუღებულ წყალში მხოლოდ 2-3 წუთით უნდა ჩააგდოთ. ის ძალიან გემრიელია შემწვარიც და კარტოფილის პიურესთან ერთად მომზადებულიც.

ბროკოლის თვისებები

წონის დაქვეითება -  ბროკოლი პერესტალტიკას და ნივთიერებათა ცვლას ასტიმულირებს.

ანემიის წინააღმდეგ - ბროკოლი მდიდარია რკინით და ფოლიუმის მჟავით. ის ძალიან სასარგებლოა ორსულებისა და მეძუძური დედებისთვის.

ოსტეოპოროზის წინააღმდეგ  - შეიცავს კალცს, მაგნიუმს, თუთიას, ფოსფორს და K ვიტამინს.

განაგრძეთ კითხვა

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

გემრიელია

მასალის გამოყენების პირობები
7 ნოემბერი, 2018 12:27 p.m.
ნანახია: 4306