ჩაყარეთ ნიორი ღვინოში- ეს რეცეპტი 100-ზე მეტ დაავადებას შველის! - Gemrielia.ge

ჩაყარეთ ნიორი ღვინოში- ეს რეცეპტი 100-ზე მეტ დაავადებას შველის!

ეს მცენარეული წამალი ნივრისა და წითელი ღვინის სასარგებლო თვისებებს აერთიანებს. ნაზავი მკურნალობს უამრავ დაავადებას, ასუფთავებს სისხლს, აძლიერებს იმუნურ სისტემას, ორგანიზმიდან გამოდევნის ქოლესტერინის ჭარბ რაოდენობასა და მარილს, აუმჯობესებს სისხლძარღვთა სისტემას, ზრდის ორგანიზმის მდგრადობას ვირუსებისა და ინფექციების მიმართ. მისი ანტიბიოტიკური თვისებები, ორგანიზმს გაციებისა და ვირუსებისაგან იცავს.
ნიორი შეიცავს ნატრიუმს, კალიუმს, კალციუმს, მანგანუმს, რკინას, ფოსფორს,
მაგნიუმს, იოდს, თუთიას, ვიტამინებს C, B, D, P, გოგირდოვან ნაერთებს.
ნიორი კლავს დიდი რაოდენობით სხვადასხვა ბაქტერიებს. იგი ამცირებს ტრიგლიცერიდებს ღვიძლში, ხელს უშლის ათეროსკლეროზის განვითარებას. ნივრის საშუალებით სისხლში ქოლესტერინის დონე მცირდება. ნიორი აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას. ძალიან მნიშვნელოვანი ინსტრუმენტია გულის შეტევების და პარალიზის დროს. დიდი რაოდენობით შეიცავს სელენს. კვლევებმა აჩვენა, რომ მისი კიბოს უჯრედების საწინააღმდეგოდ გამოყენება, საკმაოდ ეფექტურია. რაც შეეხება ღვინოს, მეცნიერებმა აღმოაჩინეს, რომ წითელი ღვინო მდიდარია ფლავონოიდებით, ნივთიერებებით, რომლებიც სასიკეთოდ მოქმედებს ადამიანის ჯანმრთელობაზე. წითელ ღვინოს ანტიოქსიდანტური თვისებები გააჩნია. ის ეხმარება ორგანიზმს ალერგიებთან, ვირუსებთან და კანცეროგენებთან ბრძოლაში. წითელ ღვინოში შემავალი სასარგებლო ნივთიერებები, ორგანიზმს კიბოსა და კარდიოვასკულარული დაავადებებისგან იცავს.

 

ნაზავის მოსამზადებლად საჭიროა:

12 კბილი ნიორი;

1/2 მაღალი ხარისხის ღვინო

 

იხილეთ მომზადების წესი