"საცივს ადუღება არ სჭირდება" - მეგრული საცივი გამოცდილი დიასახლისისგან - Gemrielia.ge

"საცივს ადუღება არ სჭირდება" - მეგრული საცივი გამოცდილი დიასახლისისგან

ქართულ საახალწლო სუფრაზე საპიტიო ადგილს ტრადიციულად საცივი იკავებს. შესაბამისად, ამ კერძის მომზადებას ყველა დიასახლისი საუკეთესო რეცეპტით ცდილობს. სამაგიეროდ, დღემდე დავაა, როგორი რეცეპტი ითვლება საუკეთესოდ, აქედან გამომდინარე, დიასახლისებიც ბევრს კამათობენ. 
ყველაზე რადიკალური განსხვავება მაინც მეგრულ საცივთან დაკავშირებით იჩენს ხოლმე თავს, რადგან ამ კუთხეში საცივის წამოდუღება მიღებული არ არის. 
იმაზე, თუ როგორ უნდა მომზადდეს მეგრული საცივი, გამოცდილი მეგრელი დიასახლისი რჩევებსაც მოგვცემს და რეცეპტსაც გაგვიზიარებს.

საჭირო ინგრედიენტები:

 

  • ინდაური
  • თეთრი ფერის ნიგოზი (ერთ საშუალო ზომის ინდაურს 800 გრამი ნიგოზი ჰყოფნის)
  • ქართული ნიორი 3-4 კბილი
  • დაფქული წიწაკა
  • უცხო სუნელი
  • ყვითელი ყვავილი
  • ხმელი და ნედლი ქინძი
  • მარილი

განაგრძეთ კითხვა