მთის ღანძილი
მთის ღანძილი
იგი გაზაფხულზე ყვავის და გვხვდება როგორც ფოთლოვან, ასევე წიწვოვან ტყეებში. მას აგროვებენ ნედლს და ამწნილებენ, მიირთმევენ ასევე უმადაც. ხარშვის დროს ღანძის სპეციფიური უსიამოვნო სუნი აქვს. აღსანიშნავია, რომ თუ საქონელი ღანძილით იკვებება, მისი რძეც იძენს უსიამოვნო გემოს. მოხარშული ღანძილი იკმაზება მარილით, მზესუმზირის ზეთით, ძმრითა და ახალი ქინძით.
მთის ღანძილი შროშანისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოლქვიანი მცენარეა. გააჩნია ნივრის მძაფრი სუნი და ძალიან ლამაზი, მომწვანო-მოთეთრო ფერის ყვავილი.
მასალის გამოყენების პირობები
31 მარტი, 2017 07:06 p.m.
ნანახია: 7881