5 პროდუქტი, რომელიც ამცირებს გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების განვითარების რისკს
ცხოვრების წესი განსაზღვრავს ჩვენი ჯანმრთელობის მდგომარეობას. ბევრი ადამიანი ფიქრობს, რომ არასწორი კვება მხოლოდ საჭმლის მომნელებელ სისტემას აზიანებს,თუმცა ეს ასე არ არის - პრობლემა გაცილებით მასშტაბურია.არსებობს პროდუქტები , რომელთა კვების რაციონში ჩართვა იდეალურია გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების პრევენციისთვის.
ავოკადო
American Heart Association-ის კვლევის მიხედვით, თუ ყოველდღე ავოკადოს შევჭამთ, ამით შევამცირებთ "ცუდი" LDL ქოლესტერინს.
ანანასი
Medical News Today-ის მიხედვით, ერთი ქილა ანანასი დღიური C ვიტამინის რაოდენობის 100 % -ს შეიცავს. C ვიტამინი იცავს გულს თავისუფალი რადიკალებისგან.
სიმინდი
მკვებავი ელემენტები , როგორიცაა ლუტეინი იცავს არტერიებს გასქელებისა და გაფართოვებისგან, რაც გულთან დაკავშირებული დაავადებების მთავარი გამომწვევი მიზეზია. ბონუსად, ის ძალიან კარგია მხედველობისთვის.
ნუში
მიუხედავად იმისა , რომ ნუში გაცილებით მეტ ცხიმს შეიცავს ვიდრე სხვა პროფუქტები, გასათვალისწინებელი ფაქტორია ის, რომ ნუშის შემადგენლობაშია ე.წ უჯერი ცხიმები, რომლებიც საკმაოდ სასარგებლოა.
30 გრამი ნუში შეიცავს 80 მგ მაგნიუმს,რაც მაგნიუმის დღიური დოზის 25%-ია.
სოკო
კოპენჰაგენის უნივერსიტეტის კვლევის მიხედვით, მოზრდილები, რომლებსაც D ვიტამინის ნაკლებობა აქვთ, უფრო მეტად არიან მიდრეკილნი გულის შეტევისადმი. საბედნიეროდ, სოკო D ვიტამინის საბადოა. ერთ ხრიკსაც გასწავლით- თუ გინდათ, რომ თავად სოკოში გაზარდოთ ამ ვიტამინის დონე, როცა მას საკვებს დაუმატებთ, გაიტანეთ მზეზე 10 წუთის განმავლობაში.