ატმის მურაბა გორელი დიასახლისების რეცეპტით - ხილის დაკონსერვებაში ნამდვილი ოსტატები არიან
ძნელია ქართველი დიასახლისი მურაბისა თუ ჯემების მომზადებით გაარკვირვო, თუმცა ზოგჯერ სხვისი ნახელავი იმდენად მოგვწონს, რეცეპტიტაც ვინტერესდებით და სხვის გამოცდილებასაც ვიყენებთ. მურაბა, რომელსაც ახლა გთავაზობთ, ნამდვილად მოგეწონებათ. ის გორის რაიონის ერთ-ერთ სოფელში დავაგემოვნეთ. საერთოდ, გორის სოფლებში მცხოვრებ ქალებს ხილის კონსერვირება განსაკუთრებულად გამოსდით. ეს ატმის მურაბა კი ერთ-ერთი საუკეთესოა, რაც ოდესმე გამისინჯავს. ისეთი შთაბეჭდილება გაგიჩნდებათ, თითქოს თაფლში შენახულ ატამს მიირთმევთ. რა არის ასეთი განსაკუთრებულიო, ბევრი იფიქრებს. საოცარი კონსისტენცია აქვს - რაღაც საშუალოასიროპსა და თაფლს შორის, ნაყოფი კი ისე ცოცხლად არის შენარჩუნებული, ვერც იფიქრებთ, რომ მოხარშულია.
დაგჭირდებათ
1 კილოგრამი ატამი
1 კილოგრამი შაქარი