შინდის ჯემი ჯოზეფ სმიტისგან - სეზონის ჰიტი
ჟურნალისტი, რადიოწამყვანი და სამოქალაქო აქტივისტი ჯოზეფ ალექსანდერ სმიტი უკვე შვიდი წელია საქართველოში ცხოვრობს და ორი წლის წინ საქართველოს მოქალაქეც კი გახდა.
ამ ეტაპზე ჯოზეფი მარნეულში ცხოვრობს: „აქ იმიტომ გადმოვედი, რომ ეზოიანი სახლი მინდოდა, მაგრამ მთლად სოფელში არა. თან მსურდა, განსხვავებულ გარემოში აღმოვჩენილიყავი. აქ ადგილობრივი კულტურის მიმართულებით პროექტის კონცეპცია მაქვს და უკვე ვიწყებ ამაზე მუშაობას,“ - გვითხრა ჯოზეფმა.
მარნეულში სახლი იქირავა. ეზოში ხილის ხეები დახვდა: ვაშლის, ქლიავის, ლეღვის, შინდის... ჯემიც მარნეულის შინდისგან დაამზადა და ახლა gemrielia.ge-ის მკითხველს სწორედ მის რეცეპტს უზიარებს.
მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
• შინდი - 2 კგ
• შაქარი - 2 კგ
• წყალი - 2 ჭიქა
• დარიჩინი
• ანისი
• კარდამონი (ილი)
მომზადების წესი: შინდი ვხარშოთ 10-20 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გავაგრილოთ და საწურზე გავხეხოთ, რომ კურკები მოშორდეს. მიღებულ პიურეს დავუმატოთ შაქარი და წყალი და ვადუღოთ 30 წუთის განმავლობაში. სასურველ კონსისტენციამდე რომ მივა, დავუმატოთ სანელებლები.