შინდის ჯემი ჯოზეფ სმიტისგან - სეზონის ჰიტი
შინდის ჯემი ჯოზეფ სმიტისგან - სეზონის ჰიტი

 

ჟურნალისტი, რადიოწამყვანი და სამოქალაქო აქტივისტი ჯოზეფ ალექსანდერ სმიტი უკვე შვიდი წელია საქართველოში ცხოვრობს და ორი წლის წინ საქართველოს მოქალაქეც კი გახდა.
ამ ეტაპზე ჯოზეფი მარნეულში ცხოვრობს: „აქ იმიტომ გადმოვედი, რომ ეზოიანი სახლი მინდოდა, მაგრამ მთლად სოფელში არა. თან მსურდა, განსხვავებულ გარემოში აღმოვჩენილიყავი. აქ ადგილობრივი კულტურის მიმართულებით პროექტის კონცეპცია მაქვს და უკვე ვიწყებ ამაზე მუშაობას,“ - გვითხრა ჯოზეფმა.
მარნეულში სახლი იქირავა. ეზოში ხილის ხეები დახვდა: ვაშლის, ქლიავის, ლეღვის, შინდის... ჯემიც მარნეულის შინდისგან დაამზადა და ახლა gemrielia.ge-ის მკითხველს სწორედ მის რეცეპტს უზიარებს.

 

 

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:


•    შინდი - 2 კგ
•    შაქარი - 2 კგ
•    წყალი - 2 ჭიქა
•    დარიჩინი
•    ანისი
•    კარდამონი (ილი)


მომზადების წესი: შინდი ვხარშოთ 10-20 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გავაგრილოთ და საწურზე გავხეხოთ, რომ კურკები მოშორდეს. მიღებულ პიურეს დავუმატოთ შაქარი და წყალი და ვადუღოთ 30 წუთის განმავლობაში. სასურველ კონსისტენციამდე რომ მივა, დავუმატოთ სანელებლები.

მასალის გამოყენების პირობები
21 აგვისტო, 2019 02:31 p.m.
ნანახია: 2879