როგორ დავადგინოთ ნატურალურია თუ არა თაფლი?
თაფლი ძვირფასი პროდუქტია ადამიანის ჯანმრთელობისათვის, სწორედ ამიტომ გასაკვირი არაა, რომ მას „თხევად ოქროს“ უწოდებენ. მნიშვნელოვანია, რომ თაფლი მხოლოდ მაშინაა სასარგებლო, თუ ის ნატურალურია. როგორ გავარჩიოთ ნამდვილია თუ არა თაფლი?
ფალსიფიკატორებმა მეტად გაურთულეს მყიდველებს ნატურალური თაფლის შეძენა. ისინი პროდუქტს ამზადებენ სხვადასხვა სიროფითა და შაქრით. თქვენ წარმოიდგინეთ, ამისათვის ფქვილს, სახამებელსა და ცარცსაც კი იყენებენ. ყოველივე ზემოჩამოთვლილიდან გამომდინარე, ფალსიფიცირებული თაფლი ძნელად გასარჩევი ხდება ნატურალურისაგან მისი ფერით, სისქელითა და ა.შ. თუმცა არის რამდენიმე ნიუანსი, რაც ნამდვილი პროდუქტის დადგენაში დაგეხმარებათ:
1.წონა
1 ლიტრი ნატურალური თაფლი უნდა იწონიდეს მინიმუმ 1, 4 კილოგრამს.
2.კრისტალური ფორმა
გვიანი შემოდგომისათვის ნატურალური თაფლი უნდა იყოს კრისტალური ფორმის, ანუ ჩაშაქრებული.ფალსიფიცირებული პროდუქტის ჩაშაქრება კი გამორიცხულია.ასევე შესაძლებელია, რომ თაფლი ნატურალური იყოს, თუმცა გადადუღებული და შესაბამისად, თხევადი ფორმის.ამ შემთხვევაში პროდუქტს დაკარგული აქვს სასარგებლო თვისებები.
3.სუნი
ნატურალურ თაფლს აქვს თავისი სპეციფიკური სუნი, რომლის ფალსიფიცირება შეუძლებელია.
4.სისქელე
ნატურალური თაფლი ჭურჭელში ჩასხმისას უწყვეტად ეკიდება კოვზზე და ზედაპირზე ქმნის კოშკისებურ ფენას, რომელიც ძალიან ნელა იშლება მთლიან ზედაპირზე.
5.ფუტკარი და სანთელი თაფლში
თუ თაფლის ჭურჭელში ფუტკარი ან სანთლის ნაჭერი აგდია, ნუ იფიქრებთ ამის გამო, რომ იგი აუცილებლად ნატურალურია.იგივეს გაკეთება ნებისმიერ თქვენთაგანს შეუძლია.