2 მიზეზი, რის გამოც ბისკვიტის თავი სკდება - წაიკითხეთ რჩევები გამოცდილი დიასახლისებისაგან - Gemrielia.ge

2 მიზეზი, რის გამოც ბისკვიტის თავი სკდება - წაიკითხეთ რჩევები გამოცდილი დიასახლისებისაგან

 

დესერტის მომზადება ყოველთვის ყველაზე შრომატევადი საქმეა. ეს ის შემთხვევაა, როდესაც აუცილებლად ყველაფერი იდეალურად უნდა გამოიყურებოდეს. ამ შემთხვევაში, განვიხილოთ ბისკვიტი და მასთან დაკავშირებული უსიამოვნება. 

 

თუ ბისკვიტი ზემოდან სკდება, ამის მიზეზი შეიძლება იყოს მეტი ფქვილი ან ტეპერატურა. შეიძლება შაქრის ბრალიც იყოს, თუ ცოტა მსხვილია, ბოლომდე არ იხსნება და იხსნება ცხობის დროს. იხმარეთ მეტად წმინდა შაქარი. ცომს რომ ჩაასხამთ ფორმაში, ნაზად, ხის კოვზით მოურიეთ რომ მასა კარგად აირიოს, შეიძლება ქვედაცომი მოთხელო მოხვდეს და ჩაწვეს, ამიტომ უნდა კოვზით მორევა ნაზად, თავიდან აცილების მიზნით. ასევე, დიასახლისები გვირჩევენ: 

 

1. ღუმელში დიდი ჭურჭლით წყალი შედგით, წყლიან ჭურჭელში ბისკვიტის გამოსაცხობი ფორმა და ისე გამოაცხვეთ. 

 

2. ქვედა წვით აცხვეთ და ბოლოს ჩაურთეთ ზედა წვა. 

 

3. ზემოდან შეგიძლიათ ფოლგა დააფაროთ და საერთოდ არ გაიკეთებს ქერქს, ასევე, ზემოდან ცხობის შემთხვევაში შეგიძლიათ გამოიყენოთ სველი ტილოც.