ქაბაბი, ბოზბაში, ფლავი - მრავალფეროვანი და საინტერესო აზერბაიჯანული სამზარეულო
აზერბაიჯანული ეროვნული საკვები ძალიან მრავალფეროვანია, ითვლის ათეულობით სხვადასხვა სახის კერძს: რძეს, ხორცს, ფქვილს, ბოსტნეულს.საკვების მომზადებისა და მოხმარების მეთოდები კი მრავალფეროვანია.
ქაბაბმა და თონის კერძებმა ფართო გავრცელება ჰპოვეს აზერბაიჯანულ სამზარეულოში. აქ არის სხვადასხვა სასმელები და ტკბილეულები. აზერბაიჯანული სამზარეულოს გამორჩეული თვისებაა ცხვრის ხორცის გამოყენება სხვადასხვა კერძების მოსამზადებლად. გაცილებით ნაკლები რაოდენობით, აზერბაიჯანელები მოიხმარენ ძროხის, ფრინველის და თევზის ხორცს. ისლამის მოთხოვნებმა გავლენა იქონია აზერბაიჯანული სამზარეულოს ფორმირებაზე - შედეგად, ღორის კერძები და ალკოჰოლის შემცველი კერძები მასში ტრადიციულად არ არის წარმოდგენილი. აზერბაიჯანული სამზარეულოს კიდევ ერთი თვისება მისი მკვეთრი გემო და არომატია.