როგორ შევინახოთ კარტოფილი ისე, რომ თვეების განმავლობაში გაძლოს
კარტოფილის შენახვის ვადა დამოკიდებულია იმაზე, თუ როგორ ინახება იგი. კარგი ხარისხის ახალი კარტოფილის შენახვა შესაძლებელია რამდენიმე თვის განმავლობაში. ამავე დროს, თუ კარტოფილი ინახება 12 ° C- ზე მაღალ ტემპერატურაზე, ისინი უფრო სწრაფად იწყებენ დეჰიდრატაციას და მცირდება შენახვის დრო.
შეინახეთ ისეთი კარტოფილი რომელსაც არ აქვს ლაქები, რბილი ნაწილები. თითოეული კარტოფილის კანი უნდა იყოს გლუვი. დეფექტების მქონე კარტოფილი დიდი ხნით ვერ შეინახება.
აუცილებლად შეინახეთ კარტოფილი მშრალად
შეიძლება შენახვის წინ კარტოფილის გარეცხვა მოგინდეთ, მაგრამ თავი შეიკავეთ, რადგან ეს გამოიწვევს ნესტის სუნსა და სწრაფად დალპობას. შეინახეთ კარტოფილი ისე, როგორც შეიძენთ და გარეცხეთ გამოყენებამდე.
კარტოფილი მოათავსეთ კალათაში, ტილოს ან ქაღალდის ჩანთაში
კარტოფილის სუფთა და ჯანსაღი შენარჩუნების ერთ-ერთი საიდუმლო არის ჰაერის სწორი მიმოქცევა. თუ კარტოფილი ბადეში შეფუთული შეიძინეთ, უბრალოდ დაფარეთ ქსოვილი და დაიცავით სინათლისგან.
შეინახეთ კარტოფილი გრილ და ბნელ ადგილას
კარტოფილი მიწისქვეშ იზრდება და უმჯობესია ხელოვნური გარემო ბუნებრივს დაამსგავსოთ. კარტოფილის შენახვის ოპტიმალური ტემპერატურაა 7-დან 12 ° C- მდე, ამიტომ მარანი იდეალურია.
არასოდეს შეინახოთ კარტოფილი მაცივარში
როდესაც კარტოფილი ძალიან ცივდება, მის შემადგენლობაში შემავალი სახამებელი შაქარად იქცევა. თუ თქვენი სახლი ძალიან თბილია, უმჯობესია კარტოფილი ერთჯერადად შეიძინოთ, ვიდრე მაცივარში შეინახოთ.