ბროკოლი გაყვითლდა – შეიძლება თუ არა მისი მირთმევა და შენახვის სწორი წესები
ბროკოლი გაყვითლდა – შეიძლება თუ არა მისი მირთმევა და შენახვის სწორი წესები

 

გაყვითლებული ბროკოლის მირთმევა შეიძლება, მაგრამ თქვენი სხეული არ მიიღებს ვიტამინებს.

 

ბროკოლი არის ძვირფასი ბოსტნეული, რომელიც მდიდარია ვიტამინებითა და მინერალებით. მწიფდება ზაფხულში და შემოდგომაზე.

 

 

ბროკოლი მაცივარში შენახვის დროს ყვითლდება. რატომ ხდება ეს? 

 

 

იმისათვის, რომ გამოყენების პერიოდი უფრო ხანგრძლივი იყოს, საჭიროა სხვადასხვა ჯიშის მზა ბროკოლის დათესვა ან შეძენა. უმჯობესია უპირატესობა მიანიჭოთ კომბოსტოს, რომელსაც არა მხოლოდ მთავარი, არამედ გვერდითი თავიც აქვს.

 

 

სუპერმარკეტში ყიდვისას, აირჩიეთ მკვრივი ბროკოლი, დიამეტრით 13-დან 18 სმ-მდე. შფერილობა უნდა იყოს მუქი მწვანე.
 

 

 

მაცივარში შენახვისას მცენარის გაყვითლების მიზეზი არის ის, რომ მაღაზიაში დიდი ხანი დაყოვნდა ან  დიდი ხნის განმავლობაში თბილ ადგილას იყო, მაშინ ის არა მხოლოდ ყვითელდება, არამედ კარგავს თავის კვებით ღირებულებას.

 

 

მნიშვნელოვანია დაიცვათ ტემპერატურისა და ტენიანობის პირობები, შედეგად მარაგი დიდხანს შეინახება.

 

 

 

 

უნდა გავრეცხოთ თუ არა ბროკოლი შენახვამდე? 

 

 

ჩვენ შევეჩვიეთ იმას, რომ შენახვამდე ყველა მწვანე მცენარე უნდა გაირეცხოს. სინამდვილეში, თქვენ უნდა გარეცხოთ ბროკოლი, მაგრამ არა შენახვამდე, არამედ უშუალოდ მომზადებამდე.

 

 

თუკი ბროკოლს ცხელ წყალში ხარშავთ, წაიკითხეთ ეს სტატია - თურმე, აქამდე არასწორად ვამზადებდით

მასალის გამოყენების პირობები
25 თებერვალი, 2021
ნანახია: 307