როგორი გირჩი უნდა გამოიყენოთ მურაბის მოსამზადებლად – რჩევები დიასახლისებისგან
სანამ გირჩის მურაბის მომზადებას გადაწყვეტდეთ, კარგად დარწმუნდით რომ სწორად სამურაბე გირჩისგან ამზადებთ. გირჩები იკრიფება ფიჭვის ყვავილობის დროს, დაახლოებით 10 – 20 მაისიდან იწყება და ერთი თვე გრძელდება. მისგან როგორც მურაბა, ასევე თაფლის მომზადებაც შეგიძლიათ.
დაიმახსოვრეთ, სამურაბე გირჩი არ არის ისეთი, როგორიც ფოტოზეა გამოსახული:
ეს გირჩი არ არის, ეს არის კვირტები, რომელიც უნდა მომწიფდეს, გაყვითლდეს და შემდეგ აიღებთ მტვერს. ნამდვილი სამურაბე გირჩი უნდა გამოიყურებოდეს ისე, როგორც ამ ფოტოებზაე არის ნაჩვენები:
მოხარშეთ წინასწარ, შემდეგ ნახარშში უნდა ჩაყაროთ მასის წონის მიხედვით შაქარი, 1 კგ-ზე 1,5 კგ შაქარი, ანუ კილო ნსხევარი, კილოგრამზე. მოადუღე სიროფი, ცხელშივე ჩაყარეთ უკვე მოხარშული მასა და აადუღე სიროფის სამურაბე კონსტენტეცისმდე. დაბალ ცეცხლზე.
გირჩის მურაბა - სამკურნალო საშუალება სუსტი ბრონქებისთვის და იმუნიტეტისთვის – წაიკითხეთ აქ...