როგორ გავარჩიოთ მანჭკვალა სოკო ცრუ მანჭკვალასაგან – დიასახლისების რჩევები - Gemrielia.ge

როგორ გავარჩიოთ მანჭკვალა სოკო ცრუ მანჭკვალასაგან – დიასახლისების რჩევები

 

სოკო ბევრისთვის საყვარელი საკვებია, მაგრამ აუცილებელია მისი სწორად გარჩევა შხამიანი ორეულებისაგან, რომელთა მიღებაც ჯანმრთელობისთვის სახიფათოა. გთავაზობთ სოკო მანჭკვალას გარჩევისა და მომზადების გამოცდილ მეთოდებს: 

 

 

კარგ მანჭკვალას ქუდის ქვემოდან აქვს თხელი აპკი შემოყოლებული ღეროზე, ცუდს არ გააჩნია მსგავსი. 

 

 

 

ნამდვილი მნჭკვალა მოყავისფროა და ქუდის ქვეშ ქამარი აქვს, ცრუ მანჭკვალას ფოსფორისებრი მწვანე ფერი დაჰკრავს. 

 

 

 

სოკო დაარჩიეთ, შემდეგ დაჭერით, ერთხელ წამოადუღეთ, შემდეგ გადაწურეთ, მოხარშეთ და შეანელეთ. ხარშვის დროს შეგიძლიათ ჩააყოლოთ ვერცხლის კოვზი, ან მთლიანი ხახვი, თუ ხახვი გაშავდა, გამოდის სოკო არ არის კარგი და ნუ გამოიყენებთ საკვებად. 

 

 

 

 

„მანჭკვალა“ სოკოს სალათა – მზია ახვერდაშვილის რეცეპტით იხილეთ აქ...