როგორ მოვამზადოთ არომატული ზეთი სხვადასხვა კერძებისთვის, სახლის პირობებში - Gemrielia.ge

როგორ მოვამზადოთ არომატული ზეთი სხვადასხვა კერძებისთვის, სახლის პირობებში

 

არომატული ზეთის მომზადება, სხვადასხვა კერძებისთვის, თავადაც შეგიძლიათ. თითოეულ კერძს შესაფერისი ზეთი სჭირდება, ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე სახეობას და იმ კერძებს, რომელიც მათ შეესაბამება. 

 

 

არომატული ზეთის მიღების პროცესი

 

 

თუ ზეთს მშრალი ინგრედიენტებს დაუმატებთ, უმჯობესია დააყოვნოთ მინიმუმ 3 დღით, ან თუნდაც 5-6 დღის განმავლობაში.

 

თუ გსურთ დაამატოთ ახალი ინგრედიენტი, მაშინ გახსოვდეთ - ახალი ინგრედიენტებად გამოიყენეთ მთლიანად გამხმარი მცენარე, მწვანილი და სანელებლები. ეს არ შეუქმნის საფრთხეს თქვენს ორგანიზმს.

 

არსებობს კიდევ ერთი უსაფრთხო გზა: განათავსეთ მშრალ ადგილას ყველა ახალი ინგრედიენტი, რომელიც გსურთ მოათავსოთ ზეთში, დააყოვნეთ  2-3 დღის განმავლობაში, შემდეგ გააშრეთ და გადაიტანეთ ზეთში.

 

 

სიმინდის ზეთი სალათებისთვის

 

 

 

10 პორცია

 

ინგრედიენტები: 

 

250 მლ არარაფინირებული სიმინდის ზეთი
1 ჩ.კ. ყვითელი ან თეთრი მდოგვის თესლი
1 ჩ.კ. კუმისის თესლი
1 ჩ.კ. გრანულირებული ნიორი
1 ცაცხვის ცედრა

 

 

კაკლის ზეთი ხილის სალათების, ბურღულეულისა და ხაჭოსთვის

 

 

 

 

10 პორცია

 

დაგჭირდებათ: 

 

250 მლ არარაფინირებული თხილის ზეთი
1ც ფორთოხალი
1ც ლიმონი
1 შეკვრა ვანილის

 

 

სეზამის ზეთი აზიური კერძებისთვის

 

 

 

10 პორცია

 

ინგრედიენტები: 

 

250 მლ არარაფინირებული მსუბუქი სეზამის ზეთი
1 შეკვრა შავი პილპილი
3-4 სმ კოჭას ახალი ფესვი
2 კბილი ნიორი