რატომ სკდება დაკრემილი ტორტი? - კონდიტერი 4 მიზეზს ასახელებს
ტორტის მოსალესად ვიყენებთ ისეთ კრემებს, როგორიცაა კარაქის კრემი, ბეზეს კრემი, განაშის კრემი. გიზიარებთ ტორტის მოლესვის დროს გაჩენილი ბზარების ყველაზე გავრცელებული მიზეზების ჩამონათვალს:
1. არასტაბილური ტორტის დასადგამი - ტორტის დასადები მინიმუმ უნდა იყო 5. 6 მმ სისქის.
2. არასტაბილური მოსალესი შიგთავსთან შედარებით - მოსალესი კრემი საკმაოდ მდგრადი უნდა იყოს, რომ მასზე განთავსებული სიმძიმის დაჭერა შეძლოს.
3. არასაკმარისად გაცივებული ტორტი - ტორტი უნდა გავაციოთ მინიმუმ 4 საათით და შემდეგ უნდა დავიწყოთ მისი მოლესვა.
4. არასათანადოდ შერჩეული ხილის რაოდენობა და არასათანადოდ დაწურული ხილი - ზედმეტად დანამული და ასევე გაყინული ხილი შეიძლება გახდეს დაბზარვის მიზეზი. ზედმეტად დანამული ტორტი არამდგრადია, შესაბამისად, მარტივად იბზარება.
ავტორი: თამარ თაბოშვილი