„ყვავილოვანი მდუღარე წყალში ჩავდე და რომ ამოვიღე..“ - რატომ მუქდება ყვავილოვანი კომბოსტო და შეიძლება თუ არა მისი საკვებად გამოყენება - Gemrielia.ge

„ყვავილოვანი მდუღარე წყალში ჩავდე და რომ ამოვიღე..“ - რატომ მუქდება ყვავილოვანი კომბოსტო და შეიძლება თუ არა მისი საკვებად გამოყენება

 

ყვავილოვანი კომბოსტო ერთ-ერთი ყველაზე სასარგებლო ბოსტნეულია. შეიცავს ცილას, ფოსფორს, მაგნიუმს, რკინას, სხვადასხვა ვიტამინებს. დიეტოლოგები აქტიურად უწევენ რეკომენდაციას ამ ბოსტნეულს, ორგანიზმი ძალიან მარტივად ითვისებს მის ყველა სასარგებლო ნივთიერებას და რაც მთავარია, არის დაბალკალორიული. 

 

 

 

 

ყვავილოვანი კომბოსტოს მომზადების უამრავი განსხვავებული და გემრიელი რეცეპტი არსებობს, რომელსაც აქ გიზიარებთ..

 

 

 

ყვავილოვანი დიდი რაოდენობით იოდს შეიცავს, შესაძლოა ჭურჭელთან, რაშიც ამზადებთ, რეაქციაში შევიდეს. თუმცა, როგორც წესი, მოხარშვის დროს მსგავსი რამ არ უნდა დაემართოს. არის მეორე ვარიანტიც, შესაძლოა სასუქი არასწორად იყოს გადანაწილებული.

 

 

ორივე შემთხვევაში, მსგავსი კომბოსტო საკვებად არ არის რეკომენდირებული.