latte art - ყავის მოხატვის ხელოვნება
წარმატებული შედეგისთვის მკაცრად უნდა იყოს დაცული რძისა და ყავის პროპორცია, მაგრამ ბევრი რამ ბარისტას (ბარმენის აღმნიშვნელი იტალიური ტერმინი) პროფესიონალიზმზეა დამოკიდებული.
ყავისთვის განკუთვნილი რძე განსაკუთრებული მეთოდით ითქვიფება 65-67 გრადუსზე. საბოლოოდ მიიღება კრემოვანი ქაფი. ყავაში ჩასხმისას, რძის ქაფი სხვადასხვა გამოსახულებას ქმნის ზედაპირზე, ბარისტა კი მკაცრად აკონტროლებს ნახატის შექმნის პროცესს. მნიშვნელოვანია ყავის ხარისხიც - ის მხოლოდ 20-30 წამი უნდა იხარშებოდეს.
გთავაზობთ ლატე არტის საუკეთესო ნიმუშებს:






ყავისთვის განკუთვნილი რძე განსაკუთრებული მეთოდით ითქვიფება 65-67 გრადუსზე. საბოლოოდ მიიღება კრემოვანი ქაფი. ყავაში ჩასხმისას, რძის ქაფი სხვადასხვა გამოსახულებას ქმნის ზედაპირზე, ბარისტა კი მკაცრად აკონტროლებს ნახატის შექმნის პროცესს. მნიშვნელოვანია ყავის ხარისხიც - ის მხოლოდ 20-30 წამი უნდა იხარშებოდეს.
გთავაზობთ ლატე არტის საუკეთესო ნიმუშებს:






